cookie_icon
Използваме бисквитки за персонализиране и статистика. За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Начало Търсене
devetakiplateau@gmail.com /
Меню Търсене
07.05.2014

Завършени са 9 малки проекти в селата

Сподели в Facebook LinkedIn Twitter

Завършени са 9 малки проекти в селата

14.01.2014

На 27.12.2013 година от 11.00 часа в залата на Общински съвет – Ловеч се проведе работна среща на сдружение „Деветашко плато”. Преставителите на селата Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Кърпачево, Тепава и Чавдарци отчетоха успешното завършване на малките проекти.

Проектите бяха реализирани в резултат на предложения на местните общности, направени по време на публични дискусии – форуми, част от проекта на сдружението „Живи общности – жизнени села”, финансиран от фондация „Америка за България”. Общините Ловеч, Летница и Севлиево технически подпомогнаха подготовката и изпълнението на проектите и частично ги съфинансираха.

Какво е новото в селата:

Агатово – „Да изградим за поколенията” – обновяване на центъра на селото и изграждане на детска площадка.

Брестово – „Място за отдих и почивка в центъра на село Брестово” – ремонт на подхода към читалището и паметника в центъра, изграждане на беседка и пейки в парка до читалището.

Горско Сливово – „Кът за отдих ЧУЧУР” – създаване на център за демонстрации на традиционнии занаяти и приготвяне на местни кулинарни специалитети в центъра на селото.

Деветаки – „Изграждане на място за отдих в центъра на село Деветаки” – обновяване на площадното пространство, фонтана и обществената тоалетна; изграждане на беседка и пейки.

Крамолин – „Красиво село – щастливи деца” – възстановяване на часовниковата кула и изграждане на детска площадка в центъра на селото; тържествено откриване на новата детска площадка на 21.09.2013 г.

Крушуна – „Спомени от миналото за бъдещи поколения” – създаване на етнографска сбирка и съвременна зона за отдих, възстановки и демонстрации на занаяти в двора на читалището.

Кърпачево – „Парк ГЕРАНИТЕ” – възстановяване на парково пространство в центъра на селото, изграждане на езерце, геран, съвременна зона за отдих и спортно игрище.

Тепава – „Изграждане на място за отдих и почивка около паметника в центъра на село Тепава” – почистване на парка, ремонтиране на паметника, поставяне на пейки и беседка.

Чавдарци – „Пещерата край село Чавдарци – привлекателно място за туристи” – почистване на пътя, възстановяване на водоизточник, изграждане на място за отдих с пейки и беседка край Лъдженската пещера.