cookie_icon
Използваме бисквитки за персонализиране и статистика. За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Начало Търсене
Търсене
Меню Търсене
14.12.2022

Заключителна среща по проект "Активни граждани в селата" в село Осмар

Сподели в Facebook LinkedIn Twitter

На 9 декември представители на двете сдружения "Деветашко плато" и "Зелениград", партньори по по проект "Активни граждани в селата" се събраха в село Осмар, за да споделят с местната общност от селата Осмар, Троица, Хан Крум и Драгоево извършените дейности и събрания опит. Координаторите на малки проекти в селата представиха резултатите - изградени погледни места, рамки за снимки, беседки и места за отдих, указателни стрелки към интересни местни обекти, информационни точки, проведени интересни прояви за местните общности в селата.

Домакините от Осмар се похвалиха и с новата реколта Осмарски пелин, прочул селото в цялата страна и извън границите вече повече от век.

Проектът „Активни граждани в селата“  се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел е повишаване на гражданската активност и обществената осведоменост и привличане на широк кръг граждани и доброволци в процеса на развитие и оживяване на 13 български села и 4 общини.