cookie_icon
Използваме бисквитки за персонализиране и статистика. За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Начало Търсене
Търсене
Меню Търсене
03.07.2024

"СинЕфония" гостува на село Кърпачево!

Сподели в Facebook LinkedIn Twitter

Кино и музика ще изпълнят Старата мелница в село Кърпчево, където СинЕфония и Сдружение "Деветашко плато" си партнират, за да се насладим на киноконцерт и киномузикална работилница за деца!

“СинЕфония” е проект, който съчетава магията на музиката и киното под различни форми. Как образът, звуците и музиката създават изкуство - как си влияят взаимно, как създават картини, които виждаме на екран, измисляме с въображението си и усещаме в сърцето си, пречупени през личния опит на всеки един от нас. След вълнуващите киноконцерти и киномузикални работилници за деца, които бяха проведени в гр. София, "СинЕфония" ще гостува и на село Кърпачево!

 

Програма:

13-ти юли, 17:00ч., Старата мелница

Киноконцерт: комедии на нямото кино

Ще се разходим из историята на нямото кино - комедии без думи, от едноминутни скечове, до феерична бурлеска и задълбочени комедийни сценарии. Ще гледаме нямото кино, така, както е било в миналото - под звуците на музика на живо.

На пианото ще бъде джаз пианиста Станислав Арабаджиев - един от най-активните джаз пианисти на съвременната музикална сцена в България. Работил е с музиканти като Милчо Левиев, Мишо Йосифов, Камелия Тодорова, Christiane Karam (САЩ), Joris Teepe (САЩ, Холандия), Conrad Herwig (САЩ).

От 2017 г. е в проект на Петър Салчев с Крейг Бейли, дългогодишен саксофонист на Рей Чарлз. Сред последните проекти, които развива, са композиране на музика за киноконцерти с неми и анимационни филми; развитие на swing културата в България с групата “The Oldie Goldies” и подготвянето на самостоятелния му албум "33".

Пиано: Станислав Арабаджиев

Продължителност: 40 минути

Вход свободен! 

За запазване на места:

0876 18 00 10

contact@cine-fonia.com

или на линк https://www.eventbrite.com/e/939622083947

 

---

14-ти юли, 10:30ч., Старата мелница

Киномузикална работилница за деца

С помощта на менторите Станислав Арабаджиев (музикален педагог) и Еви Карагеоргу (кинопедагог) децата ще се запознаят с изкуството на озвучаването на киното. С музикални инструменти (и не само!) ще създадат звукова картина за филм от началото на историята на киното.

Работилницата е подходяща за деца от 5 до 12 години, като ще бъдат организирани групи според възрастта на участниците.

Продължителност на работилницата: 2 часа и половина (с кратка пауза с осигурени лека закуска и вода).

Вход свободен!

За запазване на места:

0876 18 00 10

contact@cine-fonia.com,

 или на линк https://q5njstd9.forms.app/cinefoniaworkshopkarpachevo

---

"СинЕфония" в с. Кърпачево се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" и в партньорство със Сдружение "Деветашко плато", СинЕд България и Cinemini Europe.