Новини
Онлайн заседание на Управителния съвет на сдружението 15.05.2020

В условията на епидемологична обстановка, Управителния съвет на Сдружение „Деветашко плато“ проведе заседание днес на 15 май 2020 г.  Членовете бяха обучени и използваха онлайн - платформа, за да обсъдят важни теми и планират дейностите си. Те се включваха в разговора от Ловеч, Летница и Севлиево. Председателят на управителния съвет Ива Таралежкова се включи от село Кърпачево. 

В началото беше обсъдена ситуацията в селата с оглед на пандемията от коронавирус. Стана ясно, че в селата няма заразени хора, нито пък изпаднали в беда - благодарение на общините и кметствата всички жители са обслужени и няма спешно нуждаещи се.

Обсъдени бяха бъдещи съвместни дейности с партньорите от норвежката организация „Фрилюфтраденес Ландсфербунд“ (Friluftsroedenes Landforbund) в областта на туризма. Подкрепена беше идеята в началото на туристическия сезон да се прави популяризиране на обектите чрез обиколки с кмета, видеа и снимки в социалните мрежи и сайтовете на общините. Обсъдено беше създаването на нов уебсайт на организацията и какви ще са ангажиментите на членовете за обновяване на информацията.

По време на разговора стана ясно, че някои традиционни събития, като състезанието по ориентиране и „Джаз под звездите на Деветашкото плато", няма да могат да се проведат поради действащите здравни и санитарни мерки. Под въпрос е и есенният събор, който тази година трябва да е в село Агатово, община Севлиево.

Сдружение ,,Деветашко плато” съществува вече 12 години и обхваща села от общините Летница, Ловеч и Севлиево. Целта е да се оживят селата и да се спомогне за развитието на региона. 

Проектът „Активни граждани в селата“  се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел е повишаване на гражданската активност и обществената осведоменост и привличане на широк кръг граждани и доброволци в процеса на развитие и оживяване на 13 български села и 4 общини.

 

Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!