cookie_icon
Използваме бисквитки за персонализиране и статистика. За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Начало Търсене
Търсене
Меню Търсене
27.01.2021

Община Ловеч обявява конкурс за Националната литературна награда „Проф. Димитър Димов”

Сподели в Facebook LinkedIn Twitter

Община Ловеч обявява конкурс за присъждане на Националната литературна награда за цялостно творчество на български писател - белетрист или драматург „Проф. Димитър Димов”. 

Предложения за участие в третото издание на престижния конкурс се приемат до 30 март 2021 г. Право да номинират автори имат творчески съюзи, културни институти и администрации, издателства, висши учебни заведения, научни институти и юридически лица. 

След подаване на предложенията, експертно жури ще определи победителя, който ще бъде обявен на специална церемония през месец юни тази година. Носителят на приза ще бъде награден със специално изработена статуетка и грамота. 

Отличието се присъжда веднъж на три години за цялостно творчество на български белетрист или драматург с трайно присъствие в съвременната българска литература. Националната литературна награда „Проф. Димитър Димов” е учредена от Община Ловеч със съдействието на Съюза на българските писатели - София, в чест на 105-годишнината от рождението на големия писател и драматург. Статутът, правилникът и формулярът за кандидатстване могат да се изтеглят от тук или да се предоставят на хартиен носител от отдел „Образование, култура, вероизповедания, туризъм“ в Община Ловеч.

Припомняме, че носител на първата Национална литературна награда за цялостно творчество „Проф. Димитър Димов" през 2015 г. е проф. д-р инж. Банко Петков Банков, а Павлина Павлова е отличена с престижната награда през 2018 г.

Обявата може да бъде открита на сайта на Община Ловеч: https://www.lovech.bg/bg/obyavi-i-saobshteniya/obshtina-lovech-obyavyava-konkurs-za-prisazhdane-na-natsionalna-literaturna-nagrada-za-tsyalostno-tvorchestvo-na-balgarski-pisatel-beletrist-ili-dramaturg-prof-dimitar-dimov За контакти и допълнителна информация: тел: 068/688299 и тел: 068/688291.