cookie_icon
Използваме бисквитки за персонализиране и статистика. За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Начало Търсене
Търсене
Меню Търсене
18.03.2024

Конференция на бъдещето в с. Еркеч

Сподели в Facebook LinkedIn Twitter

На 16.03.2024г, като поредна стъпка от инициатива АкаДемО, проведохме конференция на бъдещето в село Козичино(по-известно със старото си име Еркеч).

Форматът, превърнал се в запазена марка на Сдружение Деветашко плато, цели да оцени потенциалa на даден район и да обедини местните общности около обща визия за  развитието му. 

И този път дискусията се радваше на сериозен интерес - присъстваха представители на местните бизнеси, живоновъди (отрасъл, който е силно популярен в Еркеч), членове на местното НПО, на читалището, кметът на селото, представители на община Поморие и др. Участниците обсъдиха огромния потенциал и наследство на селото, с което всички еркечлии се гордеят: богата история; широк набор от традиции и обичаи, съхранени през вековете;  автентичен фолклор....Сред основните цели за развитие се открояват обединяване на местните хора,запазване на традициите, развитие на туризма и реставриране на старото училище. Благодарим на кмета Иван Атанасов за професионализма и отдадеността при подготовката на събитието, на Радосвета Калчева за помощта и на всички, които бяха част от изграждането на обща визия за село Еркеч. Успехи!

Инициатива „АКАДЕМО“ се изпълнява в рамките на проект "Права  и ценности" и е финансирана от Европейския съюз и фондация „Институт Отворено общество – София".