cookie_icon
Използваме бисквитки за персонализиране и статистика. За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Начало Търсене
info@devetakiplateau.org /
Меню Търсене
17.03.2022

Актуална информация за работата ни

Сподели в Facebook LinkedIn Twitter

На 2 март в село Горско Сливово се проведе редовно заседание на Управителния съвет на сдружение "Деветашко плато"

Обсъдено беше до къде стигна изпълнението на проект „Активни граждани в селата“ и по-точно, реализацията на малките проекти, предложени от местните общности в селата по време на дискусии през лятото на  2021 година. Изпълнени са 3 проекта (в Горско Сливово, в Крамолин и общ проект за младежки спорт в 3 села). За някои от проектите ще се търси допълнително съфинансиране от спонсори или от общините. До 15.3. всяко село трябва да актуализира бюджета на своя малък проект и да продължи изпълнението на дейностите, като краен срок за приключване е 31.05.2022 г.

Все още не е уточнено изпълнението на идеята за възстановяване на връх Чуката, край село Брестово.

Всички се обединиха около идеята и тази година да отбележим Седмицата на гората с акции по залесяване в селата, в които има интерес и желание. За откриване н алетния туристически сезон ще организираме събитие, наречено ПОХОД и КМЕТА в трите общини, до природни обекти, с цел оглед и организация на поддръжката на пътеките.

Традиционното състезание по ориентиране за Купа „Деветашко плато“ ще се проведе на 23 и 24 май в района на селата Крушуна и Кърпачево.

Джаз-фест 2022 ще бъде на 9 юли, край пещера Гарваница, като тази година очакваме времето да е слънчево и топло.

14-ят Традиционен събор на Деветашкото плато „Девет песни от извора“ ще се проведе на 3.9. 2022 г. (събота), в центъра на село Горско Сливово, съвместно с отбелязване на 150 годишнината на читалището. Очаквайте скоро информация от организаторите за участие в събора.