cookie_icon
Използваме бисквитки за персонализиране и статистика. За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Начало Търсене
Търсене
Меню Търсене
13.02.2024

АкаДемО в село Бобораци, 10.02.2024г.

Сподели в Facebook LinkedIn Twitter

На 10.02.2024 г. участвахме в дискусия относно бъдещото развитие на местното Народно Читалище "Самообразование - 1925г.".

 

Затворено в края 80-те години, в момента читалището се съживява от местната общност, опитваща се да го утвърди като културен център, носител на старите традиции в селото, а също и място за арт занимания. Предварително подготвихме анкета, която беше попълнена от местните хора. Резултатите ни дадоха информация за желанията на общността и насоки за бъдещо развитие. Получи се широка дискусия, в която се включиха и млади, и възрастни, постоянно живущи и такива, които са в селото през уикенда... Присъстваха и кметският наместник на селото и представител на община Радомир. Представихме реализираното от нас в района на Деветашкото плато за 15 години - ангажиране на общността, изграждане на цялостна визия за развитие на района, посочихме добри примери и инструменти, използвани от Сдружение Деветашко плато. Събититието премина в `празник - всички заедно чествахме Трифон Зарезан и деня на св. Харалампий (покровител на пчеларите). Благодарим за вкусния мед, който ни подариха местни пчелари. Пожелаваме още много инициативи на Народно Читалище "Самообразование - 1925" с. Бобораци, да бъдат все така вдъхновени и всеотдайни...и до нови срещи!

 

Огромни благодарности и на нашите гостоприемни домакини Ивайло, Гергана и Кънчо Фондация Арт инициативи/ Art initiatives Foundation - наистина ни накараха да се чувстваме като у дома си, та даже и малко по-добре!

Инициатива „АКАДЕМО“ се изпълнява в рамките на проект "Права  и ценности" и е финансирана от Европейския съюз и фондация „Институт Отворено общество – София“.