Атракции
Местността БЕЛОТО КАМЪНИ
Местността БЕЛОТО КАМЪНИ Агатово

Местността Белото Камъне е просторна поляна край гората на 7 км северно от селото. Достига се по полски път през нивите – истинско предизвикателство за любителите на „оф-роуд” шофирането. Има чешма с питейна вода и езерце с водни лилии, изградени са навес, пейки и маси за почивка и похапване, тоалетна.

Районът е карстов, част от Деветашкото плато, и изключително богат на понори /наричани тук върпини/ и неизследвани пещери сред нивите. Местността е картирана и има възможности за спортно ориентиране

  • Това е и любимо място за срещи на ловните дружинки от района, а местните ловци са възстановили стара стопанска сграда за подслон. 
  • В околните гори има изградени ловни укрития (чакала), от които могатда се наблюдават различни диви животни в естествената им среда и при водопой – лисици, диви свине, сърни и елени, различни видове птици. Горите и поляните са рай за познавачите на гъби и билки
Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!